New Orleans Jazz Orchestra feat. Cyrille Aimée: Petite Fleur

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jeg ved ikke, hvorfor jeg bliver overrasket. Men overrasket bliver jeg – over niveauet, sanseligheden og sjælen. Petite Fleur er det andet album på danske Storyville Records med New Orleans Jazz Orchestra under ledelse af trommeslageren Adonis Rose. Og hans og solistens/sangerinden Cyrille Aimées koncept til dette album er altså både godt gennemtænkt og gennemført. Deres fælles mål var at skabe et album med standards, der belyste forbindelsen mellem Frankrig og New Orleans. Og jeg ved ikke, hvad det er. Men langsommeligheden i fremførelsen, roen, sangerindens sanseligt smukke vokal, hendes formfuldendte franske (og knap så formfuldendte amerikanske) sprog og det amerikanske bigbands sensitivt drævende, næsten narrative akkompagnement giver en overraskende ægthed, et indblik i en særlig afkrog af en skøn, dyb sjæl. Åbningsnummeret er en versionering af Sidney Bechets eminente Petite Fleur – en standard skrevet af en New Orleans-kunstner bosat i Frankrig, nu fremført af et band i New Orleans med en fransk vokalist. I nærværende udgave bliver nummeret et af de bedste og mest inderlige musikstykker, jeg til dato har hørt med bigband og sangerinde. Men Cyrille Aimée er ikke den eneste solist, der imponerer. Også sopransaxofonisten Ricardo Pascal, tenorsaxofonisten Ed Peterson og trompetisterne Ashlin Parker og John Michael Bradford brillerer. Summen er svedig og sanseligt smuk.

*****  /  Storyville Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share