André Carvalho: Lost in Translation

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den portugisiske jazzbassist med base i New York City, André Carvalho, har med sin trio bestående af de internationalt anerkendte musikere – saxofonisten José Soares og guitaristen André Matos (og gæstemusikeren, trompetisten Joao Almeida) – skabt en fornem opfølger til albummet, The Garden of Earthly Delights. Musikken på det nye album, Lost in Translation, er således meget åben, søgende, prøvende. Ja, gribende og facetteret. Ikke decideret smuk. Men fascinerende – balancerende som den er mellem avantgardejazzen og kammerjazzen, den ekspressive rock og fusionen. Man er således ikke i tvivl om, at Carvalho har en glødende interesse for potentialet i nye lyde, for det ukonventionelle, det uprøvede – vel at mærke alt sammen med afsæt i det kendte, det erfarede, det tilegnede. Hans møde med den amerikanske jazzscene, hans møde med mange andre nationaliteter har simpelthen sat sig i hans musik – og i titlen på hans nye album. Carvalho er på én gang på hjemme- og udebane. Ramt af, at nuancer forsvinder med nye sprog og af, at behovet for at improvisere og agere spontant og intuitivt er stort. Selv siger han, at hans ambition med musikken er at skabe et universelt sprog, som unddrager sig fejlfortolkninger og undersættelser.

***  /  Outside in Music  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share