Montréal Jazz Trio: Montréal Jazz Trio

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Materialet på Montreal Jazz Trios nye, selvbetitlede album er genremæssigt moderne, frisk og fyrig – frembragt af klaver, bas og trommer. En del af materialet er originalt, skrevet af trioens medlemmer. En anden del er standards, der af trioen revitaliseres. Men uanset at der er godt at sige om begge dele, vil jeg fremhæve frontfiguren / pianisten Steve Amiraults kompositioner – numre som All Those Lovely Things og Empathy. Det er numre, der er melodiske, godt arrangerede og livsduelige, på én gang tilgængelige og facetterede. Når de forløses i et tilsyneladende ubesværet sammenspil med bassisten Adrian Vedady og trommeslageren Jim Doxas er meget opnået. Jeg føler mig som lytter taget ved hånden, underholdt og udfordret. Til gengæld er det også som om, de tre mere taler til mit intellekt end til mit hjerte, min sjæl, mit sanseapparat. Kun med nummeret, Empathy, (og for den sags skyld balladen Takin’ a Chance on Love af Duke og Latouche) bliver jeg decideret rørt – fordi numrene er så eminente, så sanselige.

****  /  Odd Sound  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share