Gábor Bolla Quartet: On the Move

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

I 60’erne kunne man glæde sig over, at der kom så mange dygtige, amerikanske jazzmusikere til København. I dag kan man glæde sig over, at der er så mange dygtige, unge, østeuropæiske jazzmusikere i staden. Der er især mange dygtige, polske jazzmusikere, men også en ungarer – Gábor Bolla, som er født sidst i 80’erne i Budapest, men som for nuværende udøver sit ekvilibrisme fra sin base i København. Bolla er en eminent saxofonist, men også en dygtig komponist og kapelmester. Det hører man tydeligt på hans nye album, On The Move, hvorpå han spiller egne kompositioner og standards af blandt andre Thelonious Monk, Billy Strayhorn og Ellis Marsalis med en stærk kvartet bestående i øvrigt af den serbiske pianist Robert Lakatos, den svenske kontrabassisten Daniel Franck og den amerikanske trommeslager Billy Drummond. Sammen med de tre rutinerede gentlemen skaber Bolla så at sige et nyt rum – en moderne form for jazzmusik af en stærkt distinkt egenart, der tager afsæt i eminent sammenspil og solide soli. Bollas egne kvaliteter som saxofonist træder tydeligst frem i Monks nummer, We See. Heri giver han den med fynd og klem, akkuratesse og præcison.

****  /  Stunt Records  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share