Jesper Bodilsen & Henrik Gunde: Songs From Home

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er en noget nær selvmorderisk opgave, de to danske jazzmusikere, bassisten Jesper Bodilsen og pianisten Henrik Gunde, har givet sig selv: lav en dansk pendant til svenske Jan Johanssons banebrydende album fra 1960’erne, Jazz på Svenska.

Songs From Home er en slags jazz på dansk. Stilmæssigt klart forbundet til Jan Johanssons milepæl, der om nogen lagde grunden til det, vi i dag kalder det særligt nordiske. Musikken er enkel og melodisk, let tilgængelig, men også fint ornamenteret og alt andet end endimensionel og kedelig.

Musikken på Songs From Home er original (for det meste), men selvfølgelig – som de to ophavsmænd – også rundet af det særligt nordiske klangbillede, af den nyere nordiske jazzmusiks knaphed og melankoli.

Nogle numre er bedre end andre – i den forstand er Songs From Home ikke helstøbt. Men langt de fleste numre ud af de i alt ni er ikke desto mindre fremragende. Tydeligt rundet af Jan Johanssons stil. Men også moderne i egen ret, enkle, melodiske og facetterede.

Blandt de bedste numre er Choral #1, Choral #2, Februar, Midsommerdans og Dronning Dagmar. Det er musikstykker, der har potentialet til at stå distancen og blive aflyttet igen og igen.

*****  /  Mingus Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share