Jan Levander: Portrait of Bohuslän Big Band

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jan Levander er en svensk komponist og multiinstrumentalist. Selv om han mest af alt er kendt for sit virke inden for jazzen, er det hans kendetegn, at han favner vidt – at han både som komponist og udøvende musiker kan håndtere meget forskellige ensemblestørrelser; at han kan skrive til teatre, operaer, symfoniorkestre og big bands; og at han har en særlig flair for det at bygge bro mellem improjazzen, kammermusikken og den svenske folkemusik. Han er i den forstand indbegrebet af cross-over. Men han har også i mange år været en del af et af Sveriges mest betydningsfulde big bands, Bohuslän Big Band – har været saxofonist i orkestret og arrangeret og komponeret flere numre til det. Men med albummet / værket, Portrait of Bohuslän Big Band, er det alligevel som om han går ”all in”. Værket er skrevet specifikt til big bandet og til de bandmedlemmer, som Levander kender så godt. Derfor er der også noget, der minder om et naturligt match mellem musikken og udøverne. En særegen fortrolighed med stoffet og sammenspillet. Og værket – og forløsningen af de ni landskaber – fremstår altså overbevisende, nok lige på og voldsom, men ægte.

***  /  Prophone Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share