Sara Schoenbeck: Sara Schoenbeck

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hun er klassisk uddannet, den amerikanske basunist, Sara Schoenbeck. Men trods dét afsæt har hun gjort sig bemærket i flere andre sammenhænge og genrer. Og det afspejler sig på hendes nye, selvbetitlede konceptalbum. Herpå er der ni originale musikstykker, der alle er indspillet i duoformat, men med ni forskellige samarbejdspartnere / instrumenter. Sara Schoenbeck spiller med trommeslageren Harris Eisenstadt, fløjtenisten Nicole Mitchell, guitaristen Nels Cline, saxofonisten Roscoe Mitchell, pianisten Matt Mitchell, bassisten Mark Dresser, keyboardnisten Wayne Horvitz, cellisten Peggy Lee og vokalisten Robin Holcomb. Genremæssigt spænder musikken fra freejazz til avantgarde, fra kammermusik til rock, fra akustisk til elektronisk musik. Mest fascinerende er sammenspillet mellem Sara Schoenbeck og Nels Cline i nummeret, Lullaby, for meget overraskende – herpå bliver det akustiske blæseinstrument det vildt uregerlige, og den elektriske guitar det blidt samlende element. Men fascinerende er også sammenspillet med den levende legende, Roscoe Mitchell. Han og Sara Schoenbeck indgår vitterligt i en prøvende, kreativ dans, som hverken har en start, en midte eller en slutning. Begge numre – ja, alle numrene på albummet – matcher ambitionerne på Pyroclastic Records – de er cutting edge.

***  /  Pyroclastic Records  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share