Johanna Sulkunen Sonority: Terra

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, finske avantgardist / jazzvokalist og komponist, Johanna Sulkunen, er kendt for sin eksperimenterende musik. Som mange andre kunstnere, måtte også hun sætte sine aktiviteter i bero, da Corona-pandemien satte ind. Men af den efterfølgende isolation opstod i Sulkunens tilfælde (som i mange andre kunstneres) en innovativ kraft og hertil en idé, et koncept i form af et sammenrend af lyde og effekter, som hun forsøgte at indkapsle og tilføre liv i projekt Soronity. Terra er således bare nummer to ud af tre planlagte album opstået ud af Sulkunens klaustrofobi – en klaustrofobi forbundet med tre alvorlige trusler: pandemien, klimaforandringerne, globaliseringen. Med nogle eksperimenterende kompositioner – og strygekvartetten Halvcirkel, blæserne Carolyn Goodwin, Francesco Bigoni og Herik Pulz Melbye foruden trommeslageren Anders Vestergaard i ryggen – har hun imidlertid skabt sit hidtil bedste album – et på én gang dragende og ildevarslende landskab af lyde, stemninger og ytringer, som rækker tråde tilbage til traditioner som den minimalistiske instrumentalmusik, kammermusikken og den elektroniske musik, men også tråde frem til en diffus form for apokalypse. Det er meget fascinerede, underligt dragende, fordi man som lytter er med på rejsen mod og måske ud over kanten.

****  /  TILA  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share