Erik Palmberg: In Between

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Efter sin anmelderroste debut, First Lines (2018), udsender den svenske trompetist, ErikPalmberg, nu sit andet album, In Between – et album, der som debuten er forfriskende følsomt og frigjort. Med sig i studiet har Palmberg blandt andre haft pianisten Anton Dromberg, kontrabassisten Robert Erlandsson, trommeslageren Jonas Bäckman, trækbasunisten Karin Hammar og barytonsaxofonisten Hampus T. Adami. Og det, hele slænget af musikere sammen har skabt – primært på baggrund af Palmbergs originale kompositioner – er altså bemærkelsesværdigt. Musikken vidner om sikkerhed i kompositionen og om et usædvanlig godt sammenspil og engagement musikerne imellem. Der er en indbyrdes samklang og ærbødighed, der aftvinger respekt. Genremæssigt er musikken vel at betagne som moderne instrumentaljazz – med blæserne som de ciselerende størrelser oven på det stensikre fundament skabt af klaver, trommer og bas. Men det egentlig fornøjelige er, at man ikke bliver træt af at lytte – at der til stadighed åbner sig nye lag i musikken – at den er flerdimensionel.

****   /  Prophone Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share