Mark Lockheart: Dreamers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Albummet, Dreamers, er resultatet af den seneste indsats fra den legendariske, britiske komponist og saxofonist Mark Lockhearts side. Lockheart har været i studiet med Elliot Galvin (keys), Tom Herbert (bas-guitar) ogDave Smith (trommer), og sammen har de fire – hovedsageligt med afsæt i nye, originale kompositioner af Lockheart – indspillet et stilistisk frit, pågående og psykedelisk album. Musikken er facetteret og uforudsigelig. På sin vis enkel og let aflæselig, men samtidig kompleks og sindrig. Lockheart er klart en kunstner, der har en vision, og som modigt forfølger denne – uanset at det, han skaber, notorisk er krævende, kantet og smalt. Han forfølger og udforsker, søsætter temaer og angriber disse med varierende, ofte voldsomme tiltag. Tag et nummer som Fluorescences – det er voldsomt, bygget over et simpelt tema, men ender op mange facetteret og skarpt i kanterne. Uden at skele til lytterens for godt befindende udfordrer Lockheart og hans sidemen meget direkte og til det yderste – med grooves, soniske lydlandskaber og simpliciteter. Mest grebet bliver jeg af nummeret, Marmalade Skies, der netop som marmelade er blødt og sødt – på den fede måde vel at mærke. I nummeret er der noget, der minder om en jazzet hilsen til 70’ernes Pink Floyd.

****  /  Edition Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share