Søren Kristiansen & Thomas Fonnesbæk: The Touch

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er et meget ambitiøst, næsten halsbrækkende projekt Kristiansen og Fonnesbæk har kastet sig ud i: pianisten og kontrabassisten vil så at sige hylde pianisten Oscar Peterson og kontrabassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen ved med deres eget touch at tage livtag med musik, som de to legender udødeliggjorde – klassikere / standards som Soft Winds, The Trail og There Is No Greater Love. Der er ingen tvivl om, at Kristiansen og Fonnesbæk har respekt for det, OP og NHØP skabte, men der er heller ikke i denne anmelders optik tvivl om, at Kristiansen og Fonnesbæk har kvaliteterne – teknisk og kunstnerisk – til at tage udfordringen på sig. De to søger det helt personlige og nuancerede Touch, som matcher det, OP og NHØP raffinerede. Og selv om de nok begge bringer en skarpere klang til torvs end OP og NHØP, så er det en lise at lytte til The Touch. Lige som OP og NHØP var ligemænd, fremstår Kristiansen og Fonnesbæk som ligemænd i den forstand, at man ikke på noget tidspunkt som lytter til The Touch vil kunne sige, at den ene er bærende, den anden støttende. Kristiansen og Fonnesbæk genbesøger klassikerne på en nutidige, moderne og medrivende vis. Og især et nummer, Wheatland, går under huden.

****  /  Storyville Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share