Javon Jackson: The Gospel According to Nikki Giovanni

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Forbindelsen mellem de to er måske nok spinkel. Men den er der – takket være en fælles glæde ved gamle, amerikanske gospelsange. Javon Jackson er den afroamerikanske jazzmusiker og tenorsaxofonist. Nikki Giovanni den gamle afroamerikanske menneskerettighedsaktivist og lyriker. Førstnævnte opdagede, at sidstnævnte var optaget af gospelmusik og tog chancen – bad hende om at udvælge ti gospelsange, som han så ville om-arrangere og indspille ud fra et fælles ønske om at holde dem og historien om dem levende. Giovanni sendte ham i løbet af få dage ti titler, som Jackson om-arrangerede og indspillede, og nu kan vi andre så høre resultatet – ti uomgængelige gospelsange om-arrangeret og indspillet med tre yderste kompetente jazzmusikere: pianisten Jeremy Manasia, bassisten David Williams og trommeslageren McClenty Hunter. Selv medvirker Nikki Giovanni også med recitationer og hold fast: sang. Oprigtigt talt: Jackson og Giovanni og hans tre sidemen revitaliserer vitterligt numre som Wade in the Water, Sometimes I Feel Like a Motherless Child og Swing Low, Sweet Chariot. Og det med sublime arrangementer og en særegen stoflighed og sanselighed i fremførelsen. Især hæfter jeg mig ved Javon Jacksons og Jeremy Manasias suveræne indsats i Night Song, som Nina Simone udødeliggjorde. Nummeret bliver med Jacksons og Manasias indsats – og Giovannis uskolede sang – hjerteskærende smukt og vedkommende. Giovanni var venner med Nina Simone, der elskede Night Song, hvorfor netop det nummer er at finde blandt de ti.

****  /  Solid Jackson  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share