Ole Matthiessen: Social Distancing Blues

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Ole Matthiessen er et etableret navn i dansk jazz. Både fordi han har produceret et hav af indspilninger med danske og internationale navne, men også fordi han har været her, der og alle vegne, har skrevet bøger og artikler og samtidig haft egne orkestre og været med i andres. Nu er han – i Corona-pandemiens skygge – blevet 75 år, og derfor giver det mening, at indspille og udgive egne originale stykker, der spænder over 55 år. Social Distancing Blues er titlen på hans nye album – det femte på Stunt Records – og det rummer musik, som enten er nyskrevet eller (om)arrangeret under pandemien og indspillet på vej ud af den. Selv indtager han naturligvis stolen ved klaveret og med sig i studiet har han haft et stærkt hold bestående af Henrik Bolberg, Jan zum Vohrde, Bob Rockwell, Lis Wessberg, Rune Fog-Nielsen, Ole Streenberg og Eliel Lazo. Meget kendetegnende er musikken kendetegnet ved en fokuseret harmonik, et åbenlyst nærvær og en retning. Ikke bare er Matthiessens musikstykker således stærke konstruktioner, de forløses også med et smukt og beundringsværdigt sammenspil. Bedst synes undertegnede om det nye nummer, Surivanoroc, som fornemt forbinder tradition med modernitet.

****  /  Stunt Records  /  67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share