Yaniv Taubenhouse: Hope

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er kommet overraskende (?!?) meget ud af Corona-pandemien rent kunstnerisk. For eksempel er et hav af plader blevet indspillet i ensomhed eller på basis af (såkaldt) social afstand, og Hope er en af disse plader. Den amerikanske jazzpianist, Yaniv Taubenhouse, blev som alle os andre fanget af pandemien, måtte isolere sig og sidde der – konfronteret med sig selv og angsten for den ukendte virus. Derfor – og fordi han ikke kunne komme ud og spille med sin trio – satte han sig for at indspille en plade for soloklaver. En ret krævende opgave. Det at spille solo på klaver er til gengæld noget, han er fortrolig med, og dermed følger han i sporene på store navne som Keith Jarrett, Herbie Hancock og Oscar Peterson. Yaniv Taubenhouses kompositioner har imidlertid en særegen frisk- og lethed over sig, nogle strejf af fremmedartede tonesprog, og det er det, der gør oplevelsen af hans musik så fornyende og netop – apropos titlen – fuld af håb. Der er ikke et vemod i hans musik – jo, i det helt igennem smukke titelnummer – men ellers er musikken præget af en frejdighed, som f.eks. i nummeret, Impromptu.

*****  /  Fresh Sound New Talent  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share