Mário Laginha: Jangade

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Når et talent igen og igen bliver kaldt ”en af Europas bedst bevarede hemmeligheder” og talentet samtidig udsender jazzplader med musik af teknisk / kunstnerisk høj kvalitet, så er der naturligvis grænser for, hvor længe hemmeligheden kan forblive en hemmelighed. Mit gæt vil være, at portugisiske Mário Laginha om få år vil være på alle europæiske jazzentusiasters læber, for hans anslag, hans tilgang til klaveret og til genren, hans kompositioner og samarbejder og udgivelser – alt dét vil uvægerligt og fortjent føre til berømmelse. Komponisten, pianisten og kapelmesteren, Mário Laginha, har til indspilningen af Jangada haft to landsmænd med i studiet – bassisten, Bernardo Moreira og trommeslageren, Alexandre Frazão – og den musik, de sammen har skabt, er betagende, medrivende, respektindgydende. Rundet af en robust ro (til tider) og en markant puls (til andre tider). Under alle omstændigheder af et eminent udgangspunkt – gode kompositioner og arrangementer – og et eminent sammenspil; af udfordrende stykker (som Short Shore) og usandsynligt smukke stykker (som Ribeira da Barca). Jangada lover godt for 2022, for Laginha og for den europæiske jazzscene.

*****  /  Edition Records  /  69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share