Romain Pilon: Falling Grace

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den franske jazzguitarist, Romain Pilon, har med Falling Grace begået et flot album – for første gang ”kun” med standards (om end der er et enkelt nummer af Pilon selv iblandt de elleve skæringer). Sammen med bassisten, Yoni Zelnik, og trommeslageren, Jeff Ballard, har Pilon således kastet sig over ofte mere moderne og komplekse kompositioner af Steve Swallow, Herbie Hancock, Miles Davis, Thelonious Monk, Victor Young, Horace Silver og Kenny Wheeler med flere. Og Pilon og hans trio gør det altså med bemærkelsesværdig ydmyghed, autenticitet og nærvær. Der er en forunderlig afbalanceret ro over deres versioneringer af musikken. Et nummer som Herbie Hancocks Textures bliver f.eks. gribende, hvor andre numre bliver mere intellektuelt udfordrende end hjertelige. Smukkeste nummer er dog J.J. Johnssons Lament – en fint slebet perle i det velforsynede smykkeskrin. At smykkeskrinet er så imponerende skyldes både det tekniske overskud, den lyriske sensitivitet og den ro, som de tre går til de elleve standards med. Af en triojazzplade med guitaren som det primære instrument, må jeg sige, at dette album fra Pilons side er imponerende, dragende.

****  /  Jazz And People  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share