Isse: Gør dit hjerte stolt

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

28-årige Isse (aka Isse Sandorf Uth Jacobsen) har indtil nu kun udgivet et par EP’er og en håndfuld singler. Men med Gør dit hjerte stolt albumdebuterer hun altså også – og det til denne anmelders håb om, ja, andet og mere. Den unge singer-songwriter, der er blevet kaldt et danskpop-talent har således nok vist sig at have mange kvaliteter, men hendes sange og musik har indtil nu mest sendt mine tanker i retningen af 80’ernes danskpop – d.v.s. navne som Tøsedrengene, Rocazino, News, Ray Dee Ohh og Tommy Seebach. Og dét har været min hovedanke: at hun i sin musik har lænet sig op alt for meget op ad en simpel og lettere antikveret stil fremfor at skabe noget mere moderne, nutidigt, originalt. Af det pressemateriale, der følger hendes nye album, fremgår det, at hun nu skulle have fundet sin egen lyd – men jeg må konstatere, at hun ikke har sluppet snoren tilbage til 80’erne. Når jeg f.eks. hører et nyt nummer som Glemt, hører jeg Anne Dorte Michelsens skygge. Når jeg hører et nyt nummer som Bølger på vej, hører jeg Tøsedrengenes skygge. Tiden og den tiltagende rutine har altså efter min mening ikke afgørende givet så mange ridser i neglelakken, at jeg kan se, høre og mærke Isses eget væv. Givet har hun lagt sjæl og personlighed i de ti nye sange, som genremæssigt spænder over pop, rock og folk til egentlig singer-songwriting, men hverken teknisk eller kunstnerisk er der revolution i de nye sange, som kredser om gammelkendte temaer som svigt, savn, svaghed, mobning og kærlighed. Jeg hører en antydning af autenticitet, en tilstræbt ynde, men ikke en påtrængende, eventuel grim nødvendighed. Derfor forbliver oplevelsen en anelse flad.

***  /  Sandorf Records  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share