Fredrik Lindborg Trio & STRING Quartet: Riedel

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Dette er et yderst interessant, svensk konceptalbum. Fredrik Lindborg har samlet sin Trio og sin stryge kvartet og inviteret den navnkundige bassist og komponist, Georg Riedel med på ét nummer, så i alt 8 musikere bidrager til albummet, Riedel. Materialet til albummet er som udgangspunkt skrevet af Georg Riedel – helt præcist har han til de 8 musikere skrevet 8 stykker musik. Og så har hver af de 8 musikere – sammen med Riedel – skabt et musikalsk fragment på baggrund af et af de 8 stykker musik, så albummet i alt rummer 16 stykker musik. Og resultatet? Det er et fascinerende, ja, skelsættende album, der genremæssigt spænder fra visetradition over jazz til klassisk kammermusik, fra det melodisk enkle til det mere komplekst eksperimentelle. 88-årige Riedel, der selv har spillet både violin og kontrabas, klassisk og jazz (og spillet med bl.a. Lars Gullin, Jan Johansson, Stan Getz, Alice Babs og Monica Zetterlund) har skabt et gennemarbejdet hele, som Fredrik Lindborg og hans sidemen – Martin Sjöstedt, Daniel Fredriksson, Daniel Migdal, Henrik Naimark Meyers, Ylvali Zilliacus og Amalie Stalheim – med teknisk og kunstnerisk overskud levendegør. Musikken formilder for det næste øjeblik at forvirre, forvrænge og atter formilde. Og centralt i lydbilledet står stovt og stærkt Fredrik Lindborg med sine saxofoner. Han står f.eks. stærkt i to af albummets smukkeste numre – Gullinarium, Stilleben og Canticle.

****  /  Imogena Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share