Catrin Finch & Seckou Keita: Echo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Catrin Finch og Seckou Keita er på papiret et umage par. Hun er hvid, han er sort. Hun er fra Wales, han er fra Senegal. Hun er klassisk uddannet harpenist, han er autodidakt coraspiller med sine rødder i hjemlandets tradition. Men sangen, musikforståelsen og kvalitetsbevidstheden har de tilfælles, og sammen udgør de en exceptionel duo, der spiller en helt særegen, sanseligt smuk musik, som genremæssigt balancerer mellem den walisiske folk, den vestafrikansk mandinka og den neoklassiske musik. Og det allerbedste er, at deres nye album, Echo, bare er det tredje i en triologi, der tæller to lige så forrygende album – Soar fra 2018 og Clychau Dibon fra 2013. Triologien er blevet til over et tiår, men som helhed er den ekstraordinær, raffineret, perfektioneret. Catrin Finch og Seckou Keita har således formået at mikse deres respektive baggrunde og fremelske noget enestående smukt! Åbningsnummeret på Echo vidner f.eks. herom. Gobaith, som nummeret hedder, er sjælerystende smukt – og som alle øvrige numre på trilogien skrevet af Catrin Finch og Seckou Keita tilsammen. Sammenspillet de to imellem er i sig selv beundringsværdigt. Som på de forrige to album smelter deres instrumenthåndtering organisk sammen. Og lydbilledet styrkes denne gang endda af, at der også indgår et britisk stryger-ensemble i optagelserne.

******  /  Bendigedig  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share