Hans Fredrik Jacobsen: Svadilja

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hans Fredrik Jacobsens nye album, Svadilja, er ekstraordinært i den forstand, at 1) den norske folkemusiker er eneste optrædende artist på lydsporet – her spiller han først og fremmest pilefløjte – og at 2) han har kombineret sin fløjten med reallyd / fuglefløjt og lyden af insekter. Albummet er i realiteten indspillet live – i en skov i Norge i løbet af nogle få, solrige og vindstille dage. Her var det Jacobsens oplevelse, at han – uanset hvilken af de syv hjemmelavede pilefløjter han spillede på – modtog en respons fra fuglene. I den forstand er der på Svadilja tale om en slags duetter med forskellige fugle. (En ekspert har lyttet optagelserne igennem og stedfæstet hele 21 forskellige, medvirkende fugle i fløjt). Jacobsens melodier er et miks af egne kompositioner og af nye arrangementer over traditionelle folkemelodier. Og på en eller anden forunderlig måde giver det mening, at floraen og faunaen tager del i indspilningen. Især titelnummeret (der er skrevet af Ingeborg Hansen) fungerer godt. Der er noget næsten meditativt over det, noget næsten magisk – fordi naturen netop spiller med og udvider pauserne og rammen for det melodiske. Det er meget fascinerende.

****  /  Heilo Records  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share