John Yao’s Triceratops: Off-Kilter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzkomponist og –trombonist, John Yao, er igennem efterhånden mange år blevet anset for at være et af de mest lysende talenter på New Yorks jazzscene. Men i realiteten må man nok anse ham for at være rutineret – både som komponist og instrumentalist, men også og især som sideman og underviser. Han har således spillet med et hav af store navne som Eddie Palmieri, Danilo Perez, Christ Potter, Kurt Elling og Pasquito D’Rivera; han har medvirket på flere Grammy-nominerede indspilninger; og pt. indtager han en profileret position som assisterende professor i trombone på Berklee College of Music i Boston. I eget navn har han udgivet fire album med egne ensembler, og Off-Kilter er bare et af disse. Off-Kilter er imidlertid et krævende album med original musik (fortrinsvis skrevet af Yao). Musikken lader sig ikke let afkode, men fremstår kaotisk, kantet og netop krævende. Med sig i studiet har Yao haft to saxofonister (Billy Drewes og Jon Irabagon), en bassist (Robert Sabin) og en trommeslager (Mark Ferber) – the Triceratops – og det er altså et line-up, der bidrager til det kalejdoskopisk kaotiske. Selv finder jeg trøst i albummets ene ballade, Quietly, fordi nummeret midt i blæsernes kaos bidrager med en forløsende melodi og bund.

***  /  See Tao Recordings  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share