Miguel Zenón: Música de Las Américas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Altsaxofonisten, Miguel Zenón, er født og vokset op i Puerto Rico, men bor i dag i USA. Her har altsaxofonisten, komponisten, produceren og underviseren skabt sig en kunstnerisk tilværelse og blandt andet turneret med Charlie Haden, Fred Hersch, David Sánchez, Danilo Pérez og Kenny Werner. Selv har han været nomineret til flere Grammy Awards; han har modtaget et Guggenheim Fellowship og et MacArthur Fellowship; og så har han fået en æresdoktorgrad i kunst ved Universidad del Sagrado Corazón. Med andre ord: Miguel Zenón er det, man må kalde en etableret og rutineret kunstner. Og alligevel er hans nye album i eget navn, Música de las Américas, uhyre forfriskende – en fascinerende og meget kreativ hyldest til det sydamerikanske kontinent. Zenón formår således med sit nye, originale materiale at kombinere en cutting-edge modernisme med traditionelle, syd- og centralamerikanske rytmer. Og det gør han med en kvartet bestående i øvrigt af pianisten Luis Perdomo, bassisten Hans Glawischnig og trommeslageren Henry Cole – foruden gæstemusikerne Paoli Mejías, Daniel Díaz, Victor Emmanuelli og Los Pleneros de La Cresta. Størst glæde finder jeg i at lytte til det dynamiske nummer, Opresión y Revolución, som vitterligt har kant og karakter.

****  /  Miel Music  /  65 min. 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share