Emil Otto: Ain’t Love a Beautiful Thing

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Emil Otto er en ny crooner på den danske jazzscene. Han er ung. Kun 27 år. Men at dømme efter debutalbummet, Ain’t Love a Beautiful Thing, er han en både moden og traditionsbundet eventyrer, som ikke bare synger eminent, men også med sikker sans for musikken betjener klaveret og i sammenspillet med især guitaristen, Casper Hejlesen, og sine medkomponister og -arrangører, Jonathan Bruun Meyer og Johannes Hieronymus, søger og finder et eget udtryk. Hovedparten af den stilfærdigt swingende og langsommelige musik på debuten er skabt fra bunden, men også standards er der fundet plads til – standards som If You Could See Me Now og When I Grow Too Old to Dream. Instrumentalt er der flere orkesterstørrelser på spil, ligesom der er hele tre gæstemusikere med – Martina DaSilva (vokal), Karmen Rõivassepp (vokal) og Jakob Sørensen (flygelhorn). Det forekommer mig, at Emil Otto må være inspireret af canadiske Michael Bublé og amerikanske Harry Connick Jr., selv om der naturligt nok er et stykke vej opad rangstigen, før han når Bublés og Juniors niveau. Debutantens sikkerhed er ikke desto mindre imponerende. Hans potentiale dybt fascinerende. Og debutalbummet så absolut lytteværdigt.

****  /  HO Rec  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share