Triio: Six-ish Plateaus

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Komponisten og kontrabassisten, Alex Fournier, er en centralt placeret figur i det canadisk jazzband, Triio. Det har han været i bandets mere end ti-årige levetid – selv om bandet reelt er et kollektiv. For den uindviede skal det måske præciseres, at bandet ikke er en trio, men en sekstet – derfor (måske) de to i’er i bandnavnet. Kendetegnende for jazzbandet/-kollektivet er, at det består af rutinerede musikere, der alle interesserer sig for det at skabe noget sammen. Derfor består det nye album, Six-ish Plateaus, også af musikstykker, der balancerer mellem de frie improvisationer og skitser eller episodiske kompositioner / plateauer; balancerer mellem kammerjazz og avantgarde. De fem ”suiter” på albummet har en distinkt retning – men med det in mente også en fri udtryksform. Og det er her, medlemmernes rutine og de ti år sammen kommer udtrykket til gode. Fournier og Stefan Hegerat (trommer), Michael Davidson (vibrafon), Tom Fleming (guitar), Naomi McCarrol (klarinet) og Bea Labikova (sax) formår vitterligt at skabe landskaber af lyd, der udfordrer om end de har retning.

***  /  Elastic Recordings  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share