Jasper Høiby Planet B: What it Means to be Human

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er noget uhyre stilsikkert over Jasper Høibys instrumenthåndtering på What it Means to be Human. Albummet er det andet i en planlagt serie på fire med projektet, Planet B. Og med det dynamiske niveau, den danske musiker lægger for dagen – både som komponist, kontrabassist og kapelmester – er der grund til at skrue forventningerne op. Selv siger Høiby, at de fire album vil kredse om de væsentlige temaer: ”menneskelighed, klimaforandringer, kunstig intelligens og monetære reformer”. Hvordan jeg så skal kunne høre dét afspejlet i instrumentalmusikken, er mig en gåde, men det er for så vidt også lige gyldigt. Hovedsagen er den, at reflekterende Høiby har skærpet sit fokus og med projekt Planet B og album nr. 2, What it Means to be Human har skabt et stringent, modernistisk og egentlig (med god grund) ildevarslende tonesprog. Når jeg f.eks. hører nummeret, Clock of the World, tror jeg på afgrunden. Og rent musisk så er sammenspillet mellem Høiby, Josh Arcoleo (saxofon) og Marc Michel (trommer) altså bemærkelsesværdigt. Sammen skaber de netop det drama, der gør temaerne relevante – og det gør de i øvrigt ved udbredt anvendelse af elektronik. At der i deres komplekse lydlandskaber indgår betydningsladede recitationer af tænkere som Grace Lee Boggs, Ruby Sales og Jane Goodall styrker bare helheden.

*****  /  Edition Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share