Erlend Viken Trio: Fete slåtta

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Norske Erlend Viken Trio er en fascinerende oplevelse. Trioen spiller folkemusik og hylder især den norske folkemusiktradition – men med et moderne islæt. Nok spiller Erlend Viken hardangerfele – et naturligt instrument i hænderne på en norsk folkemusiker – og vel forekommer det naturligt, at Sondre Meisfjords kontrabas tilsætter en solid rytmik, men Marius Graffs el-guitar giver et uventet, markant og moderne lys på de historiske æstetikker. I den forstand forsøger Erlend Viken Trio helt bevidst at matche nutidige klangflader med traditionelle musikstykker – for at bygge bro over til et bredere publikum. Man kan sige, at folkemusikken i tilfældet Fete Slåtta får tilført en knivspids ørkenblues og rock. Det gælder f.eks. numre som Tor Lohne og Enda en Eldegard – to af albummets bedste. Uden at traditionen og dens betydning dermed kompromitteres. Det er i flere tilfælde uklart for undertegnede, hvorvidt Erlend Viken Trio har fundet inspiration i gamle arkiver og nodeark eller skaber deres eget i traditionens ånd. Og det er for så vidt også lige gyldigt. Det afgørende er, at trioen forsøger at kombinere gammelt og nyt, og at den gør det med raffinement og soliditet.

****  /  Heilo  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share