So-lo-lo #3: Basa-basi

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den franske avantgardist, elguitarist m.m., Thibault Florent, er en fri fugl. Han er klassisk skolet, men uddannet jazzguitarist, og har blandt andet spillet støjrock i et talentfuldt, fransk band. Han indgår i den og i en række andre konstellationer, men så har han også sin egen solokarriere, og det er indenfor den, at han for nogle år siden opfandt projekt So-lo-lo. Projektet spænder vidt, i den forstand at han ikke nødvendigvis er solist – det er han f.eks. ikke på dette tredje album i solo-serien, Basa-basi. Her spiller han nok elguitar og electronics, men bunden i musikken er skabt af et indonesisk ensemble, Gamelan Puspawarna, som spiller på gamelan – nogle metalliske slagtøjsinstrumenter, som især kendes fra templerne i Indonesien. Det asiatiske ensemble spiller en hypnotisk rytme med begrænsede udsving, og ovenpå lægger Thibault Florent så sine elektroniske spor. Og det er ganske raffineret, men i længden også lidt enerverende. Når jeg f.eks. hører et nummer som Foins, tænker jeg, at det ikke animerer til mindfullness eller meditation. Snarere er det energiudladning, energiudtømning. Som underlægningsmusik til en fægtescene i en Kurosawa-film. Personligt får jeg nok.

***  /  Atypeek Music  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share