Marijke Florien: Anætomy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge, belgiske sangskriver og producer, Marijke Florien, er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og bor også i København. Hvilken æstetisk bagage hun har med sig fra Belgien eller siden har opstøvet i Danmark, skal jeg ikke kunne sige, men hendes musik er en særegen form for elektronisk avantgarde-pop med akustiske elementer – blæsere, strygere foruden korstemmer, spoken words og reallyde. På debutalbummet, Anætomy, udforsker hun igennem lyden kroppens relation til følelserne. Derfor har de syv numre eller suiter, fristes jeg til at sige, disse sigende titler: Thunder (brain), Hunger (Feet), Stream (Lungs), Violence (Hands), Silence (Throat), Mirror (Eyes) og Love/War (Heart). Marijke Florien, der tidligere har udgivet avanceret musik under kunstneraliasset AUDRI, fortsætter i og for sig, hvor hun slap med det, men hun træder også nye, mere personlige, musikalske stier. Personligt finder jeg Hunger (Feet) mest interessant. Nummeret er, som alle de andre, komplekst, facetteret, men har også sit fundament i en meget enkel konstruktion med et tilbagevende, stærkt dominerende loop med fornemme blæsere på toppen. Også nummeret, Stream (Lungs), er bemærkelsesværdigt magnetisk. Men helheden? Den er i sig selv dybt original og prisværdig.

****  /  No Technique  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share