Matt Carmichael: Marram

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den skotske jazzsaxofonist og –komponist, Matt Carmichael, er et af sit hjemlands pt. stærkeste, nye navne. Med sit upbeat miks af moderne jazz og folk sætter han et interessant nyt lys på jazzen. Og på folkemusikken. Hans musik? Den spejler den barske natur, der omgiver landet i nord. Musikken på Marram – hans andet album i eget navn – er således stormfuld og vilter – selv om vinden også lægger sig i momenter, og solen bryder frem. Stormfuld og vilter er for eksempel nummeret, Horizon. Roligt og solbeskinnet er til gengæld titelnummeret, Marram. Begge numre spejler ikke bare den skotske natur, men også den skotske kultur – den folkemusiske tradition, som vi kender den. Og det gør den både kompositorisk og i lydbilledet. Central i lydbilledet står violinisten Charlie Stewart, som klart har sans for det folkemusiske. Men med et ønske om at improvisere samtidig med, at melodien er vigtig – og med en stærk besætning i øvrigt bestående af Fergus McCreadie på klaver, Ali Watson på kontrabas og Tom Potter på trommer – så har Matt Carmichael også alle muligheder for at forløse sin idérigdom. Hans musik er i hvert fald både innovativ, kreativ og eksperimenterende, traditionsbundet og særegen, stilsikker og lytteværdig. Af samme grund formodentlig definerende for Matt Carmichaels fremtid som komponist og musiker.

****  /  Edition Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share