Billy Meier: I Want to Believe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Man skal ikke lade sig narre af navnet. Billy Meier er ikke en person, men en gruppe af musikere. En norsk gruppe bestående af Henriette Eilertsen, Hans P. Kjorstad, Martin Morland, Sander Eriksen Nordahl og Ivar Myrset Asheim. Og den synthesizerbaserede musik, gruppen spiller, den betegnes af gruppen selv som ”en virkelighedsflugt fra den tiltagende dystopiske verden, vi lever i”. Eller som den også siger: som et miks af ”intergalaktisk kærlighed, ormehuller, evighed, hyperspace og parallelle universer”. (Begreberne refererer til titler på numre). Jeg vil måske kalde genremikset en hybrid mellem avantgarde, elektronisk musik, folk, moderne jazz og nujazz. Måske en særegen, jazzet form for elektronisk musik med spor af folk. I Want to Believe er gruppens tredje album – et drømmelandskab af elektroakustisk musik, som man kan forsvinde i eller skære sig på afhængigt af dagsform. Selv oplever jeg enkelt numre som endimensionelle og uinteressante – det gælder f.eks. nummeret Hyperspace. Men andre numre er interessante – det gælder f.eks. et nummer som Earth Body Vibrations.

***  /  Øra Fonogram  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share