Reverso: Harmonic Alchemy

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Reverso er en ægte, transatlantisk jazzkonstellation. Trioen består af den amerikanske trombonist Ryan Keberle, den fransk-tyske pianist Frank Woeste og den franske cellist Vincent Courtois. Og det, der er trioens særkende, er dels at den enkelte musiker er dygtig, og at trioen som helhed er godt sammenspillet efter mange års koncertaktivitet. Men et særkende er også – ISÆR – at trioen søger inspiration i grænselandet mellem jazzen og den klassiske musik. Trioens første album hed Suite Ravel og var inspireret af Maurice Ravels musik. På 2’eren, Harmonic Alchemy, er trioen optaget af musik skrevet af en anden fransk komponist, Gabriel Fauré. Og det, som den med afsæt i Faurés univers skaber, er altså både smukt og facetteret. Reverso blander pulserende motiver, maleriske linier og åbne felter til nye, stilistisk stringent helheder, der tydeligt udgør et møde mellem jazzen og kammermusikken. Mest gennemført er Woestes komposition, Agile, som både er melodisk aflæselig og mange facetteret. Dét, og nummeret, Lointain I & II, er gribende størrelser, der på én gang rummer en melankoli og et opløftende perspektiv.

*****  /  Outhere Music  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share