Saku Mantere: Upon First Impression

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Saku Mantere er en finsk jazzvokalist og –komponist, bosiddende i Canada, og hans debutalbum, Upon First Impressions, afspejler den geografiske spændvidde. Med sig i studiet har Mantere nemlig haft en lang række dygtige jazzmusikere i to forskellige konstellationer – en finsk tentet og en canadisk kvartet – plus det løse. På et enkelt nummer medvirker f.eks. Ayelet Rose Gottlieb, som både er sangerinde, medproducer og skaber / ejer af pladeselskabet bag udgivelsen, der er selskabets første. I den forstand kan man tale om en form for fælles debut for Mantere og Gottlieb, et fælles mål, en fælles vision. Manteres album og musiksmag er og bliver udgangspunktet for selskabets profilering. Musikken er pågående, sammensat; genren en særegen eklektisk og moderne form for vokaljazz. Hovedparten af materialet er skrevet af Manetere m.fl., men meget sigende for musikkens karakter som sådan er der også et kantet nummer af Tom Waits på albummet, nemlig Time. Det – og alt andet på albummet – er pulserende, dynamisk, fokuseret. Klart bedste nummer er Manteres originale, Radio Silence.

***  /  Orchard of Pomegranates  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share