Manden & Den Øde Ø: Sådan er det jo!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Danske Sonny Møller er (iflg. eget udsagn) singer-songwriter, musiker, producer, booker og pladeselskabsdirektør. Om dét så skal forstås som noget ”generelt”, eller det bare er tilfældet nu, hvor han under kunstnernavnet Manden og Den Øde Ø udsender albummet, Sådan er det jo!, ved jeg ikke. Men den modne mand med de bekræftede rødder i Frederikshavn og den solide socialrealisme i sine tekster kan i hvert fald hæfte de nævnte stillingsbetegnelser på sig selv, her og nu. Han har selv haft fingrene i alt på Sådan er det jo! Albummet er et hjemmegjort projekt – skabt af en mand, der som en anden øde ø, har påtaget sig alle de fornødne roller og kasketter – på havnen, på værtshuset, i sindet og ved skrivepulten. Og teksterne? De tager afsæt i egne oplevelser og indtryk, i møder med andre mennesker og i (selv)destruktive eller forkrampede handlinger. Teksterne rummer en smerte og en længsel, men også en lune og en humor, der er forløsende. Derfor får det også være, at sangene fremføres konventionelt – som ”kopierede” Sonny Møller bare Christian Alvad, Niels Hausgaard, Bo Schiøler, Poul Krebs og/eller Lars Lilholt. Vi er i samme boldgade, møder de samme skæbner, udsættes for de samme simple, men solide guitarriffs og folk-pop-country-agtige passager og melodier, som man let kan tage til sig og tage del i. Men stor kunst? Det bliver det altså ikke. Kun godt håndværk fra Sonny Møllers side.

***  /  Møller Musik  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share