Laszlo Gardony: Close Connection

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Laszlo Gardony er nok født i Ungarn, men det er i USA, han har skabt sin karriere. Det er her, han som jazzkomponist og -pianist har markeret sig. Og her han – fra sin position som lektor på Berklee College of Music – har banet vej for så mange andre, yngre musikere. I dag kalder amerikanerne ham en veteran – uanset om han optræder som solist eller i grupper; uanset om han optræder med jazz, folk eller progressiv rock. Gardony er en veteran! Og som hans nye album tydeliggør det: Han kan uden synderligt besvær forene de nævnte genrer. På studiealbummet er han blevet genforenet med den rytmesektion, der er hans absolutte favorit. Den består af John Lockwood på kontrabas og Yoron Israel på trommer. De tre har spillet sammen igennem tyve år – kun afbrudt af Corona-pandemien og nedlukningen af det amerikanske samfund. Men genforeningens glæde – den hører man i den frie leg, som de tre praktiserer i studiet, efter genoplukningen af det amerikanske samfund. Størst glæde finder jeg selv i balladerne – f.eks. i et nummer som All That Remains – dét er en lindrende smuk størrelse, en betagende, decideret gribende ballade. Men også eksempelvis åbningsnummeret, Irrepressible, giver med en dymamisk pondus en fornemmelse af, at man her er gået i gang med at lytte til et ekstraordinært jazzalbum.

****  /  Sunnyside Records  /  69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share