Lina Nyberg & Bohuslän Big Band: The World’s a Stage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

The World’s A Stage er et bestillingsværk / et konceptalbum skabt af svenske Lina Nyberg – huskomponist for Bohuslän Big Band. Værket består af otte dele, der på sæt og vis følger dramaturgien i en Broadway-musical, og som både hylder store komponister som Cole Porter, George Gershwin og Oscar Hammerstein og Lina Nybergs egne musikalske forbilleder – navne som Norma Winstone, Carmen McRae, Jan Johansson og Lennart Åberg. Selv pladedebuterede Lena Nyberg i 1993 med duoalbummet Close – indspillet sammen med pianisten Esbjörn Svensson. Siden er det blevet til godt tyve vel modtagne plader fra hendes side – men jeg vil mene, at The World’s A Stage repræsenterer et potentielt kvantespring i hendes karriere. For ikke bare har Lina Nyberg skabt et egentligt værk, hun har også skabt det for og forløst det med stor besætning. Selv synger hun naturligvis for, men det er helheden – dramaturgien, de mange hyldester og den samtidige originalitet, det store, vidtfavnende udtræk, der aftvinger respekt. At musikerne i Bohuslän Big Band så er så suveræne, gør kun det hele endnu bedre. The World’s A Stage er en stor fortælling om sorg og glæde, fødsel og død. Et stærkt møde mellem stemme og orkester.

**** /  Prophone Records  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share