Phil Woods: Bird With Strings… and More!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Amerikanske Phil Woods (1931-2015), var en af sin generations helt store komponister og altsaxofonister. Klart inspireret af en gigant som Charlie Parker. Optaget af Charlie Parker. Men også helt sin egen, en efterspurgt og afholdt musiker takket være hans lyrisk smukke klang og hans sans for det melodiske. Ikke desto mindre var Charlie Parker et pejlemærke i Woods’ liv og virke, hvorfor det egentlig heller ikke er overraskende, at Woods har ladet sig inspirere af den klassiker, som Charlie Parker (også kaldet Bird) indspillede i 1949: Charlie Parker With Strings. I 2005 fik Woods mulighed for i Zürich at live-indspille sin hyldest til Parker: Bird With Strings… and More! Woods skrev til anledningen nye arrangementer på baggrund af forlægget, udvidede strygersektionen og indskrev en sektion af træblæseinstrumenter og vupti – arven efter Parker fik nye gevandter og en varmere glød. Alle de klassiske instrumentalister var fra Zürich Chamber Orchestra. Men herudover medvirkede også Ben Aronov på klaver, Reggie Johnson på bas og Douglas Sides på trommer. Især Aronov brillerer. Et nummer som And When We Are Young er således mesterligt – især takket være Woods, Aronov og strygerne.

****  /  Storyville Records  /  101 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share