Smokers Lounge: Secret

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Saxofonisten Jens Haack, pianisten Ben Besiakov og guitaristen Mikkel Nordsø er tre af Danmarks helt store jazzmusikere. De er alle født i 1950’erne og har – siden de første gang mødtes, det var på et ungdomssommerstævne på Vallekilde Højskole i 1970 – spillet sammen i flere forskellige konstellationer, samtidig med at de har haft deres egne og andre sideløbende projekter. Udover at spille sammen i Smokers Lounge har de spillet sammen i blandt andet Moon Jam, The Cigars og Mikkel Nordsø Band. Som Smokers Lounge albumdebuterede de 2011 med det selvbetitlede album, Smokers Lounge, og nu udsender de så deres andet album, Secret. At der skulle gå tolv år imellem de to udgivelser skyldes ganske givet ikke, at de har haft svært ved at lave 2’eren. For dertil er de alt for rutinerede. Snarere skyldes tidsspannet, at de har haft så meget andet at tage sig til. Nu er 2’eren her imidlertid, og den er – ikke overraskende – sindssygt godt skruet sammen. Musikken er original, tight og umiddelbart tilgængelig og fængende. Den sender klart mine tanker i retningen af den musik, Moon Jam bragte til torvs – det er en smooth, energisk, moderne og positiv form for instrumentaljazz. Og det, at de tre hjælpes på vej af gæstemusikerne Eliel Lazo og Federico Nelson på slagtøj, Frederik Nordsø på elektronik og DJ Mashti på beats bidrager bare yderligere til moderniteten, glæden og åbenbaringen. Numre som Heatwave og Slowboat er – som de fleste andre numre på albummet – helstøbte, overskudsbetonede og stærke sager.

****  /  Stunt Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share