Django Novo & Tov Ramstad: The Distance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den norske duo – Django Novo og Tov Ramstad– er noget ganske særligt, hvilket deres nye, fælles album, The Distance, bekræfter. Deres cinematiske, minimalistiske, næsten teatralske musik må vel genrebetegnes som en form for kammermusik med markante flader af elektronisk musik og markante elementer af poprock og etnisk fusion. De to benytter sig af flere instrumenter – har inviteret dygtige folk i studiet, som kan betjene trompet, keyboards og mundharmonika – men udgangspunktet er Django Novos egen vokal og Tov Ramstads egen cello foruden elektronikken / programmeringen. Udtrykket er filmisk, enkelt, ofte dramatisk og alligevel båret af det kammermusikalsk melodiske, der f.eks. i numre som The Distance Between Us og It’s to Late helt spontant sender mine tanker i retningen af amerikanske Laurie Anderson. Teksterne er velskrevne og sang og akkompagnement tydeligt tænkt som en helhed – ja, næsten en forestilling. Jeg kunne af samme grund sagtens forestille mig, at en vj til live-optrædener kunne få en central funktion i formidlingen. Det er meget fascinerende.

****  /  NXN Recordings  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share