Stockholm Voices: New Horizon

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Stockholm Voices er (ikke overraskende) en svensk konstellation. Helt præcist noget så usædvanligt som en vokal jazzkvartet (med base i Stockholm) – fire ligestillede, teknisk dygtige sangere, som oven i købet (på albummet New Horizon) bakkes op af en suverænt dygtig flok af instrumentalister. Kvartetten består af Gunilla Törnfeldt (sopran), Maria Winther (alt), Alexander Lövmark (tenor) og Jakob Sollevi (baryton). Og deres sang sender bl.a. denne anmelders tanker i retningen af det amerikanske vokalband Singers Unlimited og det danske vokalbigband Touché. De er lige så dygtige som sangerne i det amerikanske og det danske band! En afgørende forskel på det danske og Stockholm Voices er, at svenskerne er færre, og at de i stedet har instrumentalister med – Klas Lindquist på altsax, Carl Bagge på klaver, Svante Söderqvist på kontrabas og Calle Rasmusson på trommer foruden Johan Rizell Liljedahl på guitar, Karl Olandersson på trompet, Fredrik Lindborg på tenor- og barytonsax, Magnus Wiklund på trombone, Alberto Pinton på træblæser og Axel Mårdsjö på fløjte og klarinet. Lydbilledet er af samme grund forskelligartet, selv om netop vokalen / stemmerne er fundamentet i sangene / musikken. Noget helt andet, ganske særligt ved New Horizon er, at alle sangene er skrevet af Paul McCartney. Der er sange fra hans tid med The Beatles og sange fra hans modne tid som solist. Bedste nummer i Stockholm Voices’ arrangement er efter min mening sangen Calico Skies (som Paul McCartney selv indspillede på albummet Flaming Pie fra 1997. Men også mere kendte Beatles-numre som Get Back, With a Little Help From My Friends, Paperback Writer, Norwegian Wood og The Fool on the Hill og indgår på New Horizon. Bedste af disse numre er The Fool on the Hill og Norwegian Wood som er blevet smukke, vokale ballader. Ellers er det meget betegnende for sangene og musikken, at der power i. Swing. Karakter.

****  /  S.V. Music Production  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share