Guillaume Vierset EDGES: The End of the F…ing World

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

EDGES er en ny, albumdebuterende gruppe under ledelse af den belgiske guitarist, Guillaume Vierset. Og gruppens musik? Den er, at dømme efter albummet, The End of the F…ing World, et pågående, energisk, instrumentalt miks af sort rock, moderne jazz og nutidig støj. Med sig har den så absolut virtuose komponist og guitarist en stærk konstellation: amerikanske Jim Black på trommer, danske Anders ’AC’ Christensen på bas og franske Dorian Dumont på keys. Og musikken? Den er altså både kantet, skarp og medrivende. Og, ja, for at sige det lige ud: voldsom. Personligt foretrækker jeg de mere stilfærdige eller melodiske numre – dem, der med lidt god vilje kan siges at have karakter af ballader. Det er numre som Better Call Pam og AC Blues – måske fordi de individuelle præstationer står klarest her – eksempelvis Viersets egen elektriske guitar. Men også  dramatisk opbyggede og mere brutale numre som f.eks. Second Round tricker mig. Det nummer rummer næsten en dramaturgisk udvikling – det starter i det enkle/spinkle og slutter i det komplekst massive. Som helhed imponerer debutalbummet – med den pågående voldsomhed.

****  /  IGLOO Records  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share