Lars Jansson & Thomas Agergaard: Garden of Sounds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

At duo-formatet er krævende, vil de fleste jazzmusikere nok kunne skrive under på. Men når jeg hører svenske Lars Jansson og danske Thomas Agergaards nye album, Garden of Soul, forekommer udsagnet mig alligevel at være modbevist. I hvert fald fremstår deres duo-sammenspil som let og luftigt. Jansson spiller klaver (og i enkelte tilfælde orgel), Agergaard saxofon (og i enkelte tilfælde fløjte), og deres interaktion er overvældende god. Fra få sekunder inde i aflytningen af albummet, tænker jeg således, at holder de to niveauet fra ende til anden, så er Garden of Soul et mesterværk. Jeg synes så ikke, de helt holder niveauet, men titelnummeret og flere andre numre ud af de i alt 18 ballader m.m. er ikke desto mindre mesterlige. Og det skyldes ikke bare at komponister som John Cage, Wayne Shorter, Keith Jarret, Charlie Haden og George Gershwin har gjort et godt forarbejde. Det skyldes også, at Jansson og Agergaard med sublime arrangementer og et facetteret og tight sammenspil skaber dragende lysninger i skoven – med afsæt i de nævnte komponisters og i egne forlæg. Musikken er luftig, bygget op som moderne, amerikanske standards, men også tillagt en særegen europæisk / nordisk klang og melankoli. Og så er der de tos egen, improvisatoriske Birds Flying Suite, som bryder de etablerede kendetegn i skovbunden. De to skaber dermed en variation i udtrykket, som styrker indtrykket. Og ja, jeg sidder tilbage efter aflytningen med et indtryk af, at jeg har stiftet bekendtskab med et sjældent godt jazzalbum.

*****  /  Arts Music  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share