Devin Gray: Most Definitely

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Devin Gray er en meget talentfuld, vidtfavnende og entreprenant, amerikansk jazztrommeslager. Han pladedebuterede (i eget navn) i 2012 og har siden fået ros for alle sine pladeudgivelser (med skiftende besætninger). I 2018 etablerede han sit eget pladeselskab, og det er da også på det, at Most Definitely – hans nye (og første) soloplade – udkommer. Jeg har før hørt solojazzplader fra trommeslagere, men Devin Grays er anderledes. Mere sammensat. Mere sanselig. Berettende snarere end energiudladende. Det er et album med et element af intimitet og storytelling i sin kerne.

Der er ingen tvivl om, at Devin Gray teknisk set er en eminent trommeslager. Men lige så lidt tvivl er der om, at han har noget på hjerte. At han kan formidle. Eller at han vil have folk til at lytte. Dét (tror jeg) får han os til med Most Definitely, der som eksperiment har været længe undervejs – selv siger han 40 år. (Han er 40!) Han vil have os til at lytte, fordi det at lytte er forudsætningen for at forstå (f.eks. det, vi ikke hidtil har forstået) og rumme (dem vi ikke før har kunnet rumme).

De rutinerede, progressive, elektroakustiske udladninger på Most Definitely (som er suverænt godt produceret)giver grund til at tro, at han kan få nogle til at slå ørerne ud. For så stilistisk stringent, sammensat og sanseligt er musikken (den digitale nomades udgydelser), at det aftvinger respekt.

****  /  Rataplan Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share