Dhaivat Jani PLUS: Sum // Parts

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Dhaivat Jani stammer, som navnet indikerer, fra Ahmedabad i Indien, men han bor i Toronto i Canada, og det er herfra, han – som et andet, farverigt, kunstnerisk stjernefrø – begynder at blomstre. Jani har således både komponeret, arrangeret og – på tabla (blandt andet – og med et stærkt hold af canadiske jazzmusikere bag sig) – indspillet otte originale musikstykker, der fornemt balancerer mellem den moderne, nordamerikanske jazz og den klassiske indiske musik (med anvendelse af eksempelvis konnakol). Balancegangen kompliceres (eller udbygges) af inspiration hentet i rockens verden (blandt andet Led Zeppelins) og i den afrikanske rytmiks. Men Jani forekommer mig midt i det righoldige farvespektrum at holde den, balancen, og derfor møder jeg som lytter et facetteret, varieret, eklektisk kunstnerisk udtryk – eksempelvis i numre som Pulwama, It Might Rain og Even If. Musikken er usædvanlig, dybt original – i flere tilfælde polyrytmisk – og under alle omstændigheder fængslende. Også fordi den teknisk forløses så eminent, som tilfældet er.

****  /  Eget selskab  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share