The Nimmons Tribute: Volume 2 – Generational

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han er 100 år (født i 1923) og klart en af the founding fathers of Canadian jazz – komponisten og klarinettisten, Phil Nimmons. Dét markerer barnebarnet, arrangøren og pianisten, Sean Nimmons-Paterson, af gode grunde med ”genindspilningen” af en række af legendens kompositioner (i nye arrangementer). Volume 2 – Generational er således det andet hyldestalbum fra barnebarnets side – i forbindelse med 100-årsdagen (3. Juni 2023). Og ikke bare klargør dette projekt/album, at Nimmons’ gamle kompositioner holder. Det klargør også, at barnebarnet er en eminent fortolker og kapelmester, som både kan arrangere og samle livgivende kræfter omkring sig. Der er en forunderlig ro over de flagrende gevandter – en styrke som i et stærkt stof, der smyger sig ind til lytterens øregang og krop, ja, sjæl. Det er en nonet bestående (foruden kapelmesteren selv) af trompetisten Kevin Turcotte, altsaxofonisten/klarinettisten Tara Davidson, tenorsaxofonisten Mike Murley, barytonsaxofonisten/basklarinettisten Alex Dean, trombonisten William Carn, kontrabassisten Jon Maharay, trommeslageren Ethan Ardelli og sangerinden Heather Bambrick, der skaber det bemærkelsesværdige stof, hvori ingen syninger forekommer ringe, men alle er robuste/solide (kvalitetsmæssigt). Størst ro og raffinement finder jeg i stilfærdige, smukke og melodiske musikstykker som Islands, Bella Shores og Under a Tree.

****  /  Sean Nimmons-Paterson  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share