Koppel, Colley, Blade: Collective

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De er alle involveret i mange andre, større projekter, og alligevel kan man kalde (Benjamin) Koppel, (Scott) Colley, (Brian) Blade en solidt funderet trio. De har indspillet flere plader sammen, og nu er der igen-igen en fra kollektivets side, Collective, hvortil de alle har bidraget med kompositioner. Den entreprenante, danske saxofonist med den lyriske tone, Benjamin Koppel; den amerikanske kontrabassist med den veludviklede sans for improvisation, Scott Colley; og den amerikanske trommelegende med det uendelige potentiale, Brian Blade – tilsammen udgør de et kollektiv, der helt åbenlyst både nyder hinandens selskab og kunsten at skabe og spille. Collective rummer både stilfærdige, smukke ballader og mere effektfulde, energiske numre. Og uanset stil – så fungerer de tre instrumenter / temperamenter umådelig godt, sammen. Det lyriske og det innovative finder organisk snildt og virtuost sammen i en form for fortrolighed, der aftvinger respekt. Produktionsteknisk kunne jeg dog godt have ønsket mig en større grad af intimitet, en stoflighed, der var mere åbenbar og -lys.

****  /  Cowbell Music  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share