Francisco Fullana & Alba Ventura: Spanish Light

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

På sit tredje album for Orchid Classics vender den spansk-fødte, amerikansk bosiddende soloviolinist, FranciscoFullana, tilbage til den klassiske, spanske musik for violin og klaver. Og det gør han sammen med kollegaen, den spanske koncertpianist,AlbaVentura, som bor i Catalonien, Spanien. Begge har et naturligt tilhørsforhold til repertoiret, som blandt andet omfatter stykker af den store violinist og komponist, Pablo Sarasate, og af komponisten, Joaquín Turina. Sidstnævntes stemningsfulde Sonata Española i tre markante satser åbner albummet, Spanish Light, og følges op af førstnævntes romantiske Spanish Dances, Opus 22 og Zigeunerweisen, Opus 20. Herefter følger værker af komponister fra Catalonien: Enrique Granados, Eduardo Toldrà, Pablo Casals og Joan Manén, som alle på subtil vis kombinerer en karakteristisk catalansk folkestil med harmoniske påvirkninger fra Sydfrankrig. Mest musikalsk fokus hører jeg / størst lytteglæde finder jeg i Fullanas og Venturas ”versioneringer” af Granados’ vemodige Violinsonate og Casals’ ditto El cant dels ocells

****  /  Orchid Music  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share