Malleus Trio: On/Off

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det canadiske jazzensemble, Malleus Trio, er nok et afprøvet format – udstyret med trommer, kontrabas og saxofon som det er – men den konkrete trios musik må alligevel betegnes som usædvanligt pågående, til tider enerverende og i hvert fald konstant udfordrende. Vel er der heller undervejs i musikken – det er der for eksempel i de første minutter af nummeret, Game Theory – men der er også længere stræk med skarp lyd, rids og hårdhed – det er der for eksempel i nummeret, Music Box. Af samme grund er det ikke en lise at lytte til musikken på On/Off. Jeg vil snarere sige, at det er en prøvelse. For vel er der kvaliteter i den etablerede trios musik, som jeg finder glæde i, men som helhed betragtet er albummet for en garvet lytter som mig en udfordring. 72 minutter, og jeg føler trang til at høre noget helt andet, meditativt og roligt. Og dét fordi musikken på On/Off er så skarp og hård, og fordi den også (eller af samme grund) taler mere til intellektet end til hjertet. Jeg har intet at udsætte på Ben Browns (trommer), Geordie Harts (kontrabas) og Dominic Conways (tenorsaxofon) instrumentale kvaliteter, men deres fælles musik! Ja, jeg har svært ved at koble mig på og finde glæde i den.

***  /  Eget selskab  /  72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share