Kemaca Kinetic: Zukunft

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Kemaca Kinetic er et pladedebuterende, dansk fusionsjazz/rock-band bestående af tre rutinerede herrer: guitaristen Casper Hejlesen, bassisten Kenneth Dahl Knudsen og trommeslageren Matias Fischer. Musikken, som de tre (sammen) debuterer med, fremstår fra første færd overbevisende, stærkt retningsbestemt, intenst og kraftfuld. Åbnings-/titelnummeret, Zukunft, er for eksempel (som resten af numrene på albummet) guitarbaseret, elektrificeret og pågående. Alle syv numre er melodiske; alle er kompakte; ingen er pæne; alle har kant. Og da de tres teknik er så sublim, er udtrykket medrivende. Musikken er tilgængelig, og ikke på noget tidspunkt kedelig. Tvært imod føler jeg, at den suger mig ned i en centrifugalkraft – ned i en stilsikker sag, der bærer alle de tre kombattanters tydelige aftryk. Kendetegnende for musikken er, at den hviler på rytmiske mønstre, der repeteres, raffineres og varieres. Kendetegnende er også, at den nok i momenter er sfærisk (det er den eksempelvis i det gribende nummer, Esthernity), men i andre læner sig op ad metalmusikkens æstetik og power (det gør den eksempelvis i et eksploderende nummer som Dapo).

****  /  Berthold Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share