Matt Ridley: The Antidote – Live at The London Jazz Festival

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

I 2021 udsendte den talentfulde, britiske jazzkomponist og -bassist, Matt Ridley, et virkelig solidt jazzalbum kaldet The Antidote. Musikken herpå var melodisk, insisterende, ekspressiv og stærk. Med sig i studiet havde Matt Ridley – foruden sin egen bas – saxofonisten Alex Hitchcock, guitaristen Ant Law, keyboardisten Tom Hewson og trommeslageren Marc Michel. Med selvsamme besætning udsender Matt Ridley nu The Antidote – Live at the London Jazz Festival. Og livealbummet tydeliggør, at det ikke var et held, at kvintetten i 2021 lavede så bemærkelsesværdigt et studiealbum. Livealbummet er om muligt mere ”levende”, vibrerende, sanseligt. Som studiealbummet er det godt produceret. Og så rummer det en ny sublim suite i fire dele – fire numre med titlerne For Joan, Justice and Revenge Are Very Different Things, The Frog Prince og Zelensky. Disse fire titler stikker i noget forskellige retninger, men musikken forekommer mig alligevel at være et samlet hele af stor styrke om end især suite nr. 4, Zelensky, griber mig med sin fængende dynamik. Også live-udgaven af numrene, Stranger Things og Adagio for The Fallen Stars, som var at finde på studiealbummet berører mig. Igen – Matt Ridley er et talent, men også en åbenlyst rutineret herre, der både teknisk og kunstnerisk er formstøbt og stadig åben. Hør bare hans intro til Stranger Things!

*****  /  Ubuntu Music  /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share