Ruiqi Wang: Subduing the Silence

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hun er født og vokset op i Hangzhou i Kina, men har siden 2017 boet i Montreal i Canada. Her studerede hun først jazzperformance (på McGill University), men nu pladedebuterer hun så også – på Ayelet Rose Gottliebs nye imprint, Orchard of Pomegranates – og pladen, Subduing the Silence, er altså også usædvanlig: størstedelen af materialet er originalt, skrevet af Wang; men noget er også konventionelt eller traditionelt. Genren er et cross over mellem moderne vokaljazz, moderne vestlig kammermusik og traditionel kinesisk folkemusik, som væves sammen i et næsten avantgardistisk formsprog, der dog er rodfæstet i strukturer, som vi kender dem fra blandt andet klassisk musik. Debuten er stærk, men der er alligevel udsving i kvalitet og styrke og af samme grund højdepunkter at øjne – to af disse er numrene Dream of the Pines og Fragments for Subduing the Silence (titelnummeret) – som begge er lyrisk drømmende. Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at vi i de kommende år kommer til at høre mere, spændende nyt fra den canadiske kineser og hendes sidemen.

****  /  Orchard of Pomegranates  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share